söndag 23 maj 2010

Göteborgsvarvet 2010Årets varmaste dag visade sig sammanträffa med Göteborgsvarvet. Kanske inte den mest optimala kombon om man har vit hud. Temperaturen var troligtvis aldrig under 25°C under loppet vilket Sahlgrenska Sjukhuset fick erfara i form av en strid ström av mer eller mindre utslagna hjältar i behov av vård.

En pastasallad i skuggan för att fylla på kolhydratsförråden. Likheten med en musikfestival var slående med undantaget att det starkaste som dracks var sportdryck.Det var kändistätt i Slottsskogen....


en doldis i kändisdjungeln!
Marjan får syn på legendaren Pelle Svensson och tar en pratstund. Pelle, som även han varit nybörjare i Göteborgsvarvet, sprang på finfina 1.40.26. Han förklarade att det var skit att starta så långt bak som jag och Marjan skulle göra. Mycket zick zack samt start och stopp tär på krafterna och sänker hastigheten.
Pelle hann även ge sin syn på det "Nya Rögle". Han tycker det ser riktigt bra ut och tror det kommer att bli en trevlig säsong för publiken. Hoppas han har rätt!Att hoppa högt är en sak, springa långt en helt annan! Stefan Holm klockades på 2.04.32 vilket innebär att både jag och Marjan hade en OS-mästare bakom oss.


Mycket besvär med kroppen, alternativt en släng av hypokondri, inför loppet men när jag väl stod på startlinjen så var det "all systems go"! Tigerbalsam och Voltaren var mina bästa vänner dagarna innan start!
Jag och Marjan avslutade varvet på 1.57.35 och är oerhört nöjda med insatsen. Vi fick en placering runt 10.900 vilket innebär att vi hade ca 48.000 löpare "bakom" oss! Nästa år siktar vi på att bryta 1.50.00 vilket inte bör vara omöjligt med bättre startpostion och mildare väder.
Nu slickar vi såren!


1 kommentar:

  1. Jag lyfter på hatten för det långa och matnyttiga inlägget.

    SvaraRadera